KARA/NOVEREN - animationsfilm til Facebook-kampagne

Geografisk målrettet animationsfilm på Facebook og information på genbrugspladserne skal få KARA/NOVERENs borgere til at aflevere udtjente tekstiler til genanvendelse.

Med sloganet "Hit med kludene!" vil Affaldsselskabet KARA/NOVEREN have flere borgere i sine ni ejerkommuner til at sortere udtjente tekstiler fra til genanvendelse på genbrugspladserne. Derfor bad selskabet KATZENMARK om hjælp med at få budskabet ud. Til det formål lavede vi sammen med animatoren August Kyrø en lille film, der blev lagt på YouTube og som geografisk afgrænset annonce i Facebook-feedet for borgere i de ni ejerkommuner. Valget faldt på at lave animationsfilm, fordi formen virker venlig, uhøjtidelig og med glimt i øjet. Når først figurerne er introduceret for målgruppen, kan de bruges igen senere til at formidle andre budskaber for KARA/NOVEREN.

 

Kampagnen kørte på Facebook i tre uger henover sommeren. Samtidig med filmen gennemførte vi i samarbejde med pladsmændene på genbrugspladserne en informationsindsats på genbrugspladserne. Her lavede KATZENMARK skilte i form af fotostater af pladsmændene med kernebudskaber om genbrug af udtjente tekstiler.

Efter kampagnens afslutning udarbejdede KATZENMARK en rapport over Facebook-annoncens effekt over for målgruppen.